ua_logo2

Avrupa Birliği’nin eğitim, gençlik ve spor alanındaki hibe programı olan ERASMUS+, 2014-2020 yıllarını kapsayan dönemde uygulanmaktadır.

Erasmus+ Gençlik Programı

Gençlik alanında “fazlası” burada: Avrupa’da öğrenme ve iş birliği fırsatları!

GENÇLER!

Öğrenmek ve yeni kültürler tanımak için sunduğumuz fırsatlarla tanışın!

GENÇLER İÇİN ÇALIŞANLAR!
(Yaş Sınırı Yok)
Kendinizi geliştirmek ve farklı uygulamaları tanımak için harekete geçin!

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI!
KAMU KURULUŞLARI!
SOSYAL SORUMLULUK KONUSUNDA AKTİF KAR AMACI GÜDEN KURULUŞLAR!
(Yeni!)
Eğitim ve gençlik alanında uluslararası iş birliği yapmanız için destek hazır!

ve SPOR İLE İLGİLİ KURULUŞLAR!
Sizin için de Merkezi projeler kapsamında destekler var!

2014-2020 yılları arasında uygulamaya konulacak Erasmus+ Programı Avrupa Birliğinin eğitim ve gençlik alanlarında evvelce uygulamakta olduğu Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları başta olmak üzere pek çok program, fırsat ve ağları birleştiren yeni bir programdır. Erasmus+ dünyasında her yaştan ve her sektörden vatandaşımız için Avrupa fırsatları bulunmaktadır.  Erasmus+ Gençlik faaliyetlerinde gençlerimiz, gençlik alanında çalışanlar ve gençler için yapılacak projelere dahil olmak isteyen tüm vatandaşlarımız için kaçırılmayacak fırsatlar bulunmaktadır.

Erasmus+ Gençlik Programına katılmak için yabancı dil bilmek bir ön şart değildir.

NELER YAPILABİLİR?:

Bireysel Fırsatlar:
Gençler yurt içinde ve yurtdışındaki eğitim faaliyetlerine katılabilir veya Avrupa Gönüllü Hizmeti yapabilirler. Başka grup ve kuruluşlarca hazırlanan projelere katılımcı olarak dahil olabilirler.

Gençlik Grupları için Fırsatlar:

Bir kuruluşa üye değilsiniz ancak kendi projenizi mi hazırlamak istiyorsunuz? Grup kurun o halde! En az 4 genç bir araya gelin, mümkün olduğunca cinsiyet dengeli bir grup kurun, grubunuza bir isim verin, ortaklarınızı bulun ve başvurun!

Tüzel kişilikler (STK, Kamu ve sosyal sorumluluk alanında aktif kar amacı güden kuruluşlar) için fırsatlar:
Tüm alt programlarda proje başvuru sunabilirsiniz. Gençler, gençlik çalışanları, kuruluş temsilcileri veya bu alanda çalışan personelin hareketliliğini içeren her konuda proje başvurusu yapabilirler.

Gençlik Değişimleri

Gençlik Değişimleri, farklı ülkelerden genç gruplarına bir araya gelme ve birbirlerinin kültürleri hakkında öğrenme fırsatı sunar. Gruplar, karşılıklı ilgi duyulan bir konu etrafında Gençlik Değişimini birlikte planlarlar. Gençler bu Eylem ile yurt dışındaki projelere katılabildikleri gibi yurt içinde de uluslararası projeler yapabiliyorlar. Bir Gençlik Değişimine katılmak için yabancı dilinizin çok iyi seviyede olması da gerekmiyor.
•    Katılımcılar 13-30 yaş arasındadır, grup liderleri için yaş sınırı yoktur.
•    Esas faaliyet seyahat günleri hariç en az 5 ve en fazla 21 günde gerçekleştirilir.
•    Grup liderleri hariç en az 16 ve en fazla 60 katılımcı ile gerçekleştirilir.
•    Grup liderleri hariç her grupta en az 4 katılımcı olmalıdır.
•    Ön hazırlık ziyareti ön görülüyor ise seyahat günleri hariç en fazla iki gün, grup başına en fazla bir katılımcı ile yapılabilir (istisna olarak biri genç olmak şartıyla iki katılımcı da olabilir).

Avrupa Gönüllü Hizmeti

Avrupa Gönüllü Hizmeti, istediğiniz bir AB ülkesinde sosyal içerikli bir projede 2-12 aylık süreler dahilinde yer almanızı sağlayan bir faaliyettir. Temel düzeyde dil eğitimini de (% 5) içeren Avrupa Gönüllü Hizmeti 17-30 yaş arasındaki tüm gençlerimize açıktır. Avrupa Gönüllü Hizmetinin (AGH) amacı, Avrupa Birliği’nin içinde ve dışında çeşitli şekillerdeki gönüllü faaliyetlere gençlerin katılımını desteklemektir. Bu Eylem kapsamında gençler, bireysel olarak ya da gruplar halinde kâr amacı gütmeyen, ücretsiz faaliyetlerde yer alırlar.